Na początek
1. Carpaccio z jelenia58 zł
z wędzoną słoniną i majonezem żubrówkowym
2. Tatar z żubra 55 zł
w towarzystwie marynowanych podgrzybków, kaparów i rozmarynu. Podany z tostem z chleba ziarnistego
3. Śledź po staropolsku 32 zł
podany z ziemniakami z wody i kwaśną śmietaną
4. Deska puszczańskich wędlin i regionalnych serów 52 zł
Zupy
1. Krem z białych warzyw28 zł
z ziołową gremolatą i płatkami prażonych migdałów
2. Tradycyjna zupa grzybowa z podgrzybków30 zł
z ziemniakami i kwaśną śmietaną
3. Rosół z kołdunami własnego wyrobu28 zł
4. Rosół z makaronem26 zł
5. Soljanka 30 zł
z dziczyzną, kaparami, oliwkami i plasterkiem cytryny. Podana z kleksem kwaśnej śmietany i świeżą bułeczką sezamową
Sałatki
1. Sałatka grecka35 zł
podana z pitą wypiekaną na miejscu
2. Sałatka z pieczoną kaczką39 zł
z cząstkami pomarańczy i żurawiną. Podana z pitą wypiekaną na miejscu
3. Sałatka z kurczakiem a'la cezar39 zł
z chrupiącym boczkiem, serem parmezan i sosem jogurtowym. Podana z pitą wypiekaną na miejscu
4. Zestaw surówek (150g) 15 zł
Kresowe dania
1. Kresowa babka ziemniaczana 39 zł
z borowikami i kurkami w śmietanie i surówką
2. Białowieskie kartacze z okrasą tradycyjną (2szt.)42 zł
3. Kartacze wegańskie z grzybami leśnymi z okrasą z cebuli (2szt.)40 zł
4. Kresowe placki ziemniaczane z kurkami w śmietanie (4szt.)39 zł
Pierogi regionalne
1. Pierogi z kaczką pieczoną40 zł
2. Kresowe pierogi ruskie, z boczkiem i cebulą38 zł
3. Puszczańskie pierogi z kapustą i grzybami38 zł
4. Litewskie pierogi serowe z salsą z pomidorów38 zł
5. Sezonowe pierogi z jagodami i słodką śmietaną 37 zł
6. Pierogi z mięsem z dziczyzny 44 zł
Dania główne
1. Pierś z kurczaka faszerowana winogronami i serem54 zł
z bukietem warzyw i kaszą bulgur
2. Udko z kaczki66 zł
z kopytkami ze szpinakiem, pieczonym jabłkiem i żurawiną
3. Filet z sandacza w sosie borowikowym58 zł
z tymiankiem, kopytkami i świeżymi warzywami
4. Schabowy po staropolsku z karkówką56 zł
z tołkanicą i kapustą zasmażaną
5. Sznycel z jelenia z sadzonym jajkiem72 zł
z ziemniakami i świeżymi warzywami/span>
6. Dla dzieci - Filet z piersi kurczaka39 zł
z frytkami i surówką z marchewki
Coś słodkiego
1. Deser lodowy35 zł
z bitą śmietaną i owocami
2. Ciasto dnia31 zł
dostępność sezonowa
3. Szarlotka na gorąco35 zł
podana z gałką lodów waniliowych
Napoje
1. Woda mineralna - 200 ml8 zł
2. Soki - 200 ml10 zł
pomarańczowy, jabłkowy,grejpfrutowy, pomidorowy, czarna porzeczka
3. 100% sok z rokitnika - 330 ml25 zł
butelka
4. Napój z rokitnika - 200 ml12 zł
1000 ml- 32 zł
5. Sok z rokitnika - 200 ml15 zł
6. Kwas chlebowy - 200 ml10 zł
7. Napoje gazowane - 200 ml10 zł
500 ml – 12 zł (Pepsi, Mirinda, Seven Up, Schweppes,Schweppes lemon, Lipton ice tea)
8. Woda dzbanek15 zł
9. Herbaty Richmont14 zł
10. Energy drink13 zł
ALKOHOLE
Autorskie koktajle piwne
1. Mojito piwowara16 zł
limonka, mięta, cukier brązowy, piwo pszeniczne
2. Żar tropików16 zł
ananas, marakuja, piwo pszeniczne, kruszony lód
3. Piwny poncz16 zł
czarna porzeczka , piwo pszeniczne
4. Podchmielone jabłuszko16 zł
jabłko, mięta, cukier brązowy, piwo jasne z trawą żubrową
Browar Rzemieślniczy „Przełom”
1. Bison Bonansus - Piwo jasne z trawą żubrową - 0,3l14 zł
0,5l-17zł. Piwo jasne, niepasteryzowane, niefiltrowane, alk. 5%
2. Leśniczówka - Piwo jasne - 0,3l14 zł
0,5l-17zł. Piwo jasne, niepasteryzowane, niefiltrowane, alk. 4,8%
3. Noc na polanie – Mango i marakuja - 0,3l14 zł
0,5l-17zł. Piwo ciemne, niepasteryzowane, niefiltrowane, alk. 5,4%
4. Leśny owoc – Juicy sour - 0,3l14 zł
0,5l-17zł. Piwo jasne, niepasteryzowane, niefiltrowane, alk. 5,4%
5. Pod prąd – Black IPA - 0,3l14 zł
0,5l-17zł. Piwo ciemne, niepasteryzowane, niefiltrowane, alk. 6%
6. Mgła od wschodu – Mętna IPA - 0,3l14 zł
0,5l-17zł. Piwo jasne, niepasteryzowane, niefiltrowane, alk. 6,7 %
7. Duch Puszczy – Porter Bałtycki - 0,3l17 zł
0,5l-22zł. Piwo ciemne, niepasteryzowane, niefiltrowane, obj. alk. 9,5%
Polecamy
1. DESKA BIAŁOWIESKICH SPECJAŁÓW – dla 2os94 zł
2. BURGER Z JELENIA PODANY Z FRYTKAMI49 zł
3. TALERZ PIWOSZA47 zł
4. ZESTAW DEGUSTACYJNY NASZYCH KRAFTÓW26 zł
4 x 125ml - 26zł